Followers

.

5 coklat termahal di dunia

on Ahad, 23 Disember 2012
aSSalamualaikum.... hohoiiii... rindunye nak update blog setelah 3 hari tak terusik. hehe... seronok ni tau sebab baru je lepas balik dari melancong ke Langkawi..yihaaaa,,,best gile! macam-macam tempat miss kecoh dan family telah lawati..memang best gile-gile. apa yang paling best ialah........>>>

                                                   shoping coklat...coklat....coklat.....

hanya itu yang mampu ku  beli.  memang kalau boleh nak borong satu kedai sebab harga memang murah-murah.  sebab apa murah? memang langkawi terkenal dengan barangan coklat yang bebas cukai.. kalau nak borong coklat murah datang la kat langkawi ni.. memang best. memandangkan miss kecoh memang penggemar coklat, miss kecoh nak ajak korang baca entry pasal coklat..semua orang suka coklat kan terutamanya golongan  kanak-kanak dan para wanita. tahukah korang coklat yang paling termahal dan tersedap di dunia boleh mencecah nilai nilai ribuan ringgit nilai malaysia?

1. Chocopolagie


haa.. sekali tengok macam tak menarik langsung. ..percayalah ni lah coklat yang paling mahal sekali! korang tak akan mampu punya.telan air liur je la..

* Pencipta: Knipschildtni * Harga: US$ 2.600  per 450 gram
* Tempat: Norwalk, Connecticut



2. Noka

                                 

* Pencipta: Noka Vintages Collection
* Harga: US$ 854  per 450 gram
* Tempat: Dallas, Texas


.3. Delafee


                                 
Pencipta: Delfee ©
* Harga: US$ 504  per 450 gram
* Lokasi: Neuchatel, Swiss



4. Richart

                       
* Pencipta: Richart ©
* Harga: US$ 120 (sekitar 1,2 juta) per gram
* Lokasi: Lyon, Perancis

5. Godiva


             

* Pencipta: Godiva "G" Collection
* Harga: US$ 117 per pon
* Tempat: New York City, New York

14 ulasan:

Acik Riotaro berkata...

sedapnyerrr..
acik suke coklat jgk..

kongsi apa saja berkata...

taruk mas ke apa yang mahal sangat tu... haha... kalo ada coklat banyak tu jangan lupa pos sikit... hehe

Cik Dania berkata...

sdp ke coklat yg first tu..keras kejung je tgk..ha..ha

Nurul Faiz berkata...

sedapnya coklat tu...

izan mama mia berkata...

siapalah yg nak beli tuu

Mawar berduri berkata...

coklat vochelle ttp di hati ... uhuu~

Mawar berduri berkata...

apa2 pon coklat vochelle ttp d hati ..uhuu~

El-Hardy berkata...

nk komen benda yg sma...ada cmpur emas ka smpi gtu mahal rege.mkn2,masuk perut proses sma gak jd t*** hehe :p

Intan Norhaida berkata...

nak beli..terime kasih ajela....tp kalau dah kaya melampau tu, mungkin la kot...heheh...
bestnye cuti2 langkawi...mana gambaq2??

Domu-kon berkata...

suka dark choc.. tapi xpernh dgr nama semua jenis coklat tu..hehehe

el berkata...

sure lupa nak belikan coklat tuk el kan hahaha

Cik Yaya berkata...

wahh cokelat godiva tu menarik..mmg mpu tgok je la.heeee

kak nora berkata...

bunda pun suka coklat..anak2 pun suka coklat..

AzyAdnan berkata...

mahal tapi sedap! aku kalau cokelat yang kiut miut ni kalau beli pun,aku tak makan aku tengok je. sayangnya nak makan. hahaha

Terdapat ralat dalam alat ini

baca yang ni pulak