Followers

.

Pemilik blog ini masih hidup!!

on Selasa, 28 Januari 2014
Assalamualaikum ''silent reader'' yang tak berapa nak silent..  auhhcakk!!

sebenarnya. aku rasa kesian dengan tuan punye blog nie..(aku la tu)..uhuk..uhuk.. entah hidup ke entah tidak ya? dah berapa lama tak update..berdebu abis blog.''fuhh..fuhh..'' (tiup jap, abis debu terbang) . haha.. so ..hey..!!  aku ni, ''miss kecoh yang sekarang dah tak berapa nak kecoh'' ..ingat tak lagi? (bajet kau glemour sangat,hey tak ada sapa kenal kau) wuu tup muke,sedih... :(        

        aku kembali menyepi dari dunia blog ni,, untuk lebih serius di dunia realiti, ku tinggalkan sementara blog ni biarkan ia usang dikerik anai-anai ..sepi...dan..mungkin bertahun mungkin berbulan ia tidak terusik.. kenapakah? dah mati ke ? alhamdulillah..ku masih lagi bernafas.. aku cuma menyepikan diri kerana ada alasan yang tak berapa nak munasabah dan tak perlu untuk di cerita panjang. itu memang sedia maklum yang aku cepat give up dan hangat2 taik unta 
                                                              ''aku rindu untuk berblog lagi'' 

di saat  aku tengah menyepi berbulan-bulan mungkin bertahun-tahun, ada je orang duk tanye ''oik, cik kecoh, dah tak aktif ke blog? sonyap joo.'' dan
di saat aku duk golek-golek layan pesbuk ade jew  the geng2 duk perli '' tak berapa nak kecoh kew? -_- ''hurmm.. yew la. nak buat camne, aku punye blog tak gempak.. tak ada orang yang nak bace.aku pun tak tau motif dan asal usul sejarah nama blog nie. ini kawan aku la punye idea..tak same dengan kau punye blog.. follower berjuta-juta, cuba tengok aku..cengkerik jew sudi duk nyanyi riang...krik..krik..(mood sedih ) lagipun ,disebabkan banyak sangat aplikasi yang gempak2 duk trending ''wechat'' ''twitter'' aku mula mengabaikan blog buruk ni..

    maafkan patik jika patik merapu sedikit. sesungguhnya patik amat sangat bosan di kala bulan mengambang niew.  ( kesalahan bahasa, lewah)  lagipun rindu nak berblog.. eh..macam kekok.. dah lama tak menaip... dulu laju je sekarang.. tak ada benda dalam kepala nak merepek.

so malam nie, , dengan mood yang sangat ''OK'' nie plus aku dapat offer sambung study lagi.. ku tekadkan azam untuk berblog balik...aku nak jadikan blog ni satu medium untuk aku muntahkan segala perasaan suka duka sepanjang hidup ini, yearghh! semangat! semangat!  ( -_- ) tunggu la seminggu lagi pasti tak di update lagi..ini dikatakan hangat-hangat taik unta..tolong jangan percaya

       cerita dapat sambung belajar kat UPSI

Beberapa hari lagi aku bakal menamatkan karier aku sebagai ''penganggur professional tahap kepujian''.
Alhamdulillah syukur~  Masa first aku cek laman web upsi, aku tak la mengharapkan perkataan ''sukacita'' tu sebab selama ni aku asyik duk makan hati dengan perkataan ''dukacita'' sampai aku fobia nongeng tahap makan kertas  kalau duk dengar perkaaan tu.so kali ini aku cek ayat dia macam berbunga-bunga lak membuatkan sepanjang hari aku duk sengih '' syabas dan tahniah! anda diterima bla bla bla'' aku malas nak print screen.  senyum tak senyum dah lenguh pipi gusi senyum memanjang baru lupa nak baca kos apa. bajet kos pendidikan padahal ujian medsi pun tak  haha...tapi bila tengok kos tu.. ''ala..psikologi sukan. '' tiba-tiba tak puas hati lak.dah tak jadi excited di situ.. ku pujukkan hati dah rezeki, nak lagi ke hidup menganggur. tak bosan?  jangan memilih,  bukan senang nak dapat. ''hurm yew la cik ati, ku terima..dengan hati terbuka,ku sedar ku siapa bajet result gempak sangat'' so, bila orang tahu aku dapat UPSI, perkataan yang paling annoying aku pergi mana-mana ialah ''tahniah bakal cikgu'' dan '' ni dia.. cikgu dah mai'' aku macam...''kenapa harus cikgu?'' -_-  bukan kos pendidikan la weh.. sindir ke apa.  pastu selalu jawab ''hah? upsi kan cikgu''           -_-    nah!! ambik selipar nie.. makan..!! pergi google kos kat upsi tu..uhuk2, jaga tingkah laku anda bakal siswi.. 

                                                               


so aku tak tahu lah nak happy ke apa..perasaan bercampur baur. tak dapat nak bayang camne nanti.. tak pernah duk jauh-jauh.. harap-harap orang kat sana tak adalah yang sombong amat.. mintak2 semuanya peramah dan gila-gila.aku tak mo la hidup dalam persekitaran skema-skema, tak boleh hidup camtu cam tak seronok, harap dapat roomate yang happy go lucky..aminn!!  kalau ada yang sombong main jeling-jeling tolak-tolak , mau nangis aku..keseorangan!!  uwaa... oik.. budak upsi baik-baik lah. ok..ok.. >_<
dengan tak prepared lagi apa yang patut.. dengan sedikit masa yang di beri , masih ada lagi ruang untuk ku curi-curi masa untuk meroyan di sini..haha.rindu nak blog. sieys! tak tipu! (o_o)    nanti aku akan selalu update selalu..insyaallah..

ok.. cukup . ku menaip sekadar menaip..tetapi datangnya jauh dalam lubuk hati limpa dan usus. sekian sahaja artikel merapu kali ini.
     





nota tapak kaki : '' nak kenal-kenal dengan si blogger-blogger boleh? jum kita berkenalan..   boleh mengeratkan silratulrahim'' (>_< )


Terdapat ralat dalam alat ini

baca yang ni pulak