Followers

.

anda ada sahabat baik tak?

on Jumaat, 14 Disember 2012



assalamualaikum... ishh ..rasa janggal plak. lame dah tak update blog. yes..dan kini aku bebas pada 12.12.12..aku bebas dari STPM. yihaaa!  korang semua mesti dah lupekan aku tak? mentang-mentang aku lama menyepi... sobss..xpe lah, aku tak glemour dan blog aku bukan glemour pon. tak menarik dan sangat huduuuuuh. x macam blog korang,kan. . . kan. . sobss.

so, hari ni aku nak cerita pasal sahabat baik aku. korang ade? tentu la setiap orang ada BFF kan..  tapi, aku punya BFF sangat-sangat-sangat terbaekkk di dunia ini. aku sayang sayang sangat kat dia ni..  aku dah anggap dia ni macam saudara sendiri. nak tau sape? jeng..jeng...jejeng!!

                                                       top>>>
aku bagi markah A untuk sahabat aku yang ni....

inilah orangnye...kecik molek dan sangat pemalu


budak yang comel ni nama Farah syazwani bt Mat rashid. pemalu orangnya.. bukan sahaja pemalu tapi comel, pintar dan baik hati. 

dia ade saat aku sedih, gembira dan saat aku ada masalah dia lah pendengar setia. . masa semua orang pulaukan aku,, dia lah yang sentiasa menemani aku, faham aku...menangis bersama-sama.  pulau? hehe.. kenapa? biarlah rahsia... yang pasti, memang susah dah jumpa kawan yang boleh ajak menangis bersama-sama. korang ada? 

                             sayang FARAH




pepatah Arab, “Bersahabat dengan penjual minyak wangi, kita akan menerima percikan wangiannya, manakala bersahabat dengan tukang besi, percikan apinya akan mencarikkan baju kita.”

ye..aku suka pepatah arab tu. saat aku mengenali Farah. aku mula jadi semakin bersemangat nak belajar.. dulu serius aku ni sangat pemalas. farah lah yang banyak sangat memotivasikan aku. saat aku nak give up, dia cepat-cepat bagi dorongan.  bagi aku, Farah ni... doktor pakar motivasi aku.  Dia la inspirasi aku sebab dia ni best student..setiap kali dia dapat banyak markah dalam peperiksaan aku selalu persoalkan " kalau dia boleh kenapa aku tidak? "  tapi, orang lain salah anggap yang aku ni bajet... sedih... 

Dulu, kami pernah janji nak masuk UPSI bersama-sama. nak jadi pendidik..hehe..  tapi aku ni yang ala-ala rock ntah la..susah nak cakap.. aku tak sehebat dia.. aku cuma pelajar biasa.. moga kita berjaya ke menara gading, sahabat.. :)

Farah,, ketahuilah. engkaulah sahabatku  yang  terbaik yang pernah aku kenal. belum pernah aku jumpa sahabat yang baik seperti kau. terima kasih sanggup berkawan dengan aku walaupun aku ni.... degil, keras kepala, dan sifat aku yang macam budak-budak ni...   hanya kau yang fahami aku. :) kalau lah kita tak jumpa lagi suatu hari nanti, jangan lupa aku di sini. aku tau engkau akan berjaya mencapai cita-cita mu yang tinggi..  


hurm... belum abis cerita....  syahira yusuf juga sahabat baikku.. nak kenal tak sapa orangnya? jeng jejeng!

                                                top>>> >>>
ini lah dia... baik sangat orangnya...

jangan marah ira sebab kategori anda B. sebab mungkin saya lagi rapat lagi dengan farah. tapi awak kawan saya jugak. sayang awak.... :)


    Sahabat yang baik adalah sahabat yang selalu mengingatkan kita kepada Allah…dan inilah orangnya. selalu bercakap pasal Agama. kalau aku tak tau pasal agama, tanya je dia.. ade jawapannya. aku suka sangat kawan dengan dia ni..  banyak ilmu agama aku dapat berkawan dengan budak ni.  kadang-kadang tegas budak ni.. kadang-kadang boleh di ajak bergurau kasar hehe.. thanks ira. i love u.. :)


                                                           
  
dan...kategori 

untuk sahabat sekelas..... sayang jugak kamu....
kawan sekelas yang banyak menceriakan hidup aku.sorry anda sahabat kategori C. jangan kecik ati...  tapi, semuanya tak ada beza, saya tetap sayang kamu-kamu semua..
                                                         
                                            

hey guys... boring ke story ni? hehe... sorry la.. touching skit... korang ada sahabat baik tak? mention sikit.. :)

p/S : MATA NI kan selalu perhatikan kawan-kawan saya...  kita akan berpisah kawan. see u all masa ambik result STPM... sobsss..

ouh layan lagu ni kejap...

                                                         







13 ulasan:

el berkata...

Akk xde bff..sbb dulu bff akk wat xbek kt akk..so akk dah fobia bff ni..setakat kwn biasa oklah untung adek ada bff pelbagai kategori hahaha

hainom OKje berkata...

Okje pun ada gak bff dari sekolah sampailah keje..... Cuma ada yg tak selalu contact...

kongsi apa saja berkata...

mesti ramai yang sentap... "eh.. apasal aku takde???" sentappppppppppppp

aTieYusof Family berkata...

BFF amat penting dlm hidup kita..
takde depa, sunyi hidup...huhu:)

mama_saly berkata...

salam kenal dik..

owh..cakap bab2 sahabat ni,akak jg punya kisah tp skrg semuanya dh berlalu dr hidup akak..sob3.
oke jg n3 pasal ni,tfikir jg..tp nnti ada masa bole jg..

follw sini jg

Mr. Apih berkata...

wah..siap ada grade AB..kak buanglah word verification.lebih sonang nak komen :D

Nurul Faiz berkata...

bestnya dah merdeka !!!
lepas ni mesti berdebar-debar tunggu result pulak..

Domu-kon berkata...

wah..congrats kerana telah berjaya menamatkan STPM.. semoga result itu sukses juga..

pasal bff.. ramai kot..cuma maybe tak sebaya..

Intan Norhaida berkata...

rm...kawan rapat ade la ms zaman2 belajar dulu..bile dh berfamily...hanya contact dptkan kabar berite je...family mmg priority...:)
salam perkenalan..follow cni jugak..

nurulakmal berkata...

semuga persahabatan kekal sampai bila-bila. :)

trah zain berkata...

hmm... kekadang tu takut nak kasi title "best fren" tu kat sesape.. takot xberlaku adil...huhu.. still mecari =(

izan mama mia berkata...

mg persahabatan kalian kekal selamanya

intanfirdaus247 berkata...

semoga persahabatan ini kekal hingga akhir hayat..ameen

Terdapat ralat dalam alat ini

baca yang ni pulak