Followers

.

kuasa Allah! salji turun di Mesir pertama kali

on Sabtu, 14 Disember 2013
Assalamualaikum...

 Sekarang macam-macam kejadian pelik yang berlaku kat dunia ni. Malam nie kebetulan macam bosan je.. pukul 4 pagi mata duk terkebil-kebil gi tak pejam. tak terfikir nak update blog sebab dah bertahun-tahun tak update dan tak usik.. blog walking punye blog walking, then terjumpa la satu maklumat  bahawa di kaherah mesir, salji turun di bumi yang sebelum ni beriklim panas. bayang kan beb tak pernah terfikir  Salji turun kat Mesir sebab Mesir nie kan panas.. salji tersebut turun pada  hari Jumaat yang dikatakan pertama kali sejak 112 tahun . Subhanallah . Allahu Akbar !  ini semua macam mustahil je..tak caye je,,, tapi tak ada yang mustahil bagi Allah kan? subhanallah.. hebatnya kuasa mu!   tapi.. terasa aneh dengan dunia.. adakah dunia semakin menghampiri kiamat? ramai yang membuat spekulasi begitu..


                                  begini lah keadaan salji yang turun di bumi kaherah

Tiada yang mustahil bagi Allah. kalau Allah nak turunkan salji tu kat malaysia ni.. sekelip mata je semua tu jadi.'' KUNFAYAKUN''.. maka jadi lah. terasa malu dengan diri sendiri.. sedangkan Allah sudah menunjukkan bukti kekuasaannya.. tetapi aku masih hanyut membuat dosa. tersentuh pulak hati malam ni..

   
                                            
                       

                                                              

nota kaki : Allah dah tentukan Qada' dan Qadar untuk turunkan salji di Mesir , Sama macam banjir kat Malaysia. tapi kan berfikir secara logik,, adakah perubahan iklim nie means bumi b'putar songsang sehingga matahari terbit ke tempat yg x sepatutnya. Ya Allah.. aku tak banyak lagi amal kebaikan.. penuh dengan Dosa sahaja. ;(

6 ulasan:

Niesa berkata...

Subhanallah!kuasa Allah..kun fa ya kun..
Salam kenal, niesa singgah follow sini...

Mia Liana berkata...

Kebesaran Allah.... salji pun boleh turun kat tempat yang panas.

#info memanglah sama. tapi olahan ayat tak sama.

Myboiler Boiler berkata...

teringat masa main salji kat japan dulu...

fie's alexandra berkata...

Ustaz Azhar Idrus kata , salji turun dibumi mesir bukan sebagai tanda hari kiamat , rasulullah pernah bersabda: ianya suatu rahmat.

PEMIKIR berkata...

Mesir adalah negara empat musim. Sekarang ni musim sejuk di sana. Walaupun begitu tak sampai turun salji kecuali baru2 ni.

ros_reeza berkata...

Subhanallah...kekuasaan Allah.

Terdapat ralat dalam alat ini

baca yang ni pulak